צרכנות נבונה – איך עושים את זה?

freepik

הוצאות חשמל:

  1. מוצרי חשמל רק דירוג אנרגטי A שזה הכי חוסך בחשמל.
  2. לשנות את החשבון לפעם בחודש ולא חודשיים – כך יש שליטה מלאה יותר על התקציב החודשי.
  3. יש מקומות בארץ שיכולים להחליף את חברת החשמל בבפקים אחרים שעולים זול יותר , התנאי לזה הוא מונה דיגיטלי , תבדקו אם יש לכם, יתכן שאתם יכולים לקנות חשמל מהוט ולחסוך עשרות שקלים בחודש .
  4. לבדוק את המזגן אם הוא מני מרכזי או אינוורטר, VRF וכדומה (מיני מרכזי לוקח המון חשמל)  

שכן שלי הזמין מזגן VRF , הוא שילם יותר מכולם בצורה חד פעמית, אבל כל חודש צוחק על חשבון החשמל של כולם, גם החימום עובד שם מעולה והעיקר הוא מאד חסכוני. 

 

הוצאות רכב:

  1. הרבה צעירים נוטים לקנות רכב חדש, צריך לקחת בחשבון שרכב הוא מוצר בזבוז כי אין לו שום הכנסה.
  2. קנו רכב יד שניה שאתם יודעים שאתם יכולים לנסוע בו בשנים הבאות בלי בעיות ובלי יותר מדי הוצאות.
  3. כאשר אתם לוקחים הלוואה אל תתביישו להגיד לבנק שיש לכם אלטרנטיבה אם מציעים לכם ריבית גבוהה!

 

הוצאות מימון:

בכל חנות שאנחנו הולכים מציעים לנו כרטיס אשראי, לרוב יציעו לנו בחינם. צריך לשים לב:

  1. שהכרטיס הופך להיות בתשלום אחרי תקופה.
  2. הוא הופך להיות מוקש כי מאוד קשה לעקוב אחרי 4 כרטיסים במקביל.

 

רכישות בסופר:

לקוח כתב לי : "לקראת חופשה נכנסתי לסופר השכונתי לערוך קניות לנסיעה, כשהגעתי לקופה הסתנוורתי מהמחיר! 70% מהעגלה היתה מוצרים שאני לא באמת צריך לחופשה אבל המבצעים ממש "הכריחו אותי" לקנות". לכן, קניות עדיף לעשות בהזמנה אונליין, קונים רק מה שצריכים ולא מתפתים לערימות של מבצעים!

אם בכל זאת אתם מעדיפים לעשות קניות בסופר – לכו מהסוף להתחלה – ישר למקררי החלב ולמאפים שבסוף הסופר, ותדלגו על כל המבצעים שמציעים לכם בדרך לחלב…

 

שינוי הרגלים:

אנשים מגיעים הביתה ממורמרים מהעבודה ורוצים לצאת לקנות בגדים, או ללכת למסעדה כדי לפצות את עצמם – תמצאו דרך לפצות את עצמכם בלי כסף! 

 

ביגוד:

לא לרכוש באמצע עונה, רק בסוף עונה לשנה הבאה. בסוף עונה יש חיסכון מאד משמעותי, אין סיבה לא לקנות את כל הביגוד לילדים לשנה הבאה בסוף עונה. 

 

קניית מכשירי חשמל:

  1. סקר מחירים באינטרנט לגבי כל מוצר! 

אתם תתפלאו לגלות כמה הפרשי מחירים יש לכל מוצר. 

אספר לכם משהו קטן שקרה לי, ביום בהיר התקלקל המקרר, אחרי 14 שנות שימוש, אשתי אמרה לי שחר, חייבים מקרר חדש, התחלנו להתרוצץ סביב חיפוש מקרר חדש, בהתחלה הלכנו למחסן אוטלט שמוכר מוצרי חשמל, מאחר שלא מצאנו את מבוקשנו, הלכנו אחרי הפרסומת של החנות שמבטיחה את המחיר הזול בישראל, המחיר היה 15 א' ש"ח. סכום אסטרונומי לכל דעה. אמנם מקרר טוב וגדול אבל ממש לא בתקציב שלי. התחלתי לעשות מו"מ מול נציגת המכירות, בקלות היא ירדה באלפיים ש"ח אבל אמרתי לה תשמעי אני לא אבזבז שקל מעל 12 א' ש"ח . הנציגה גרמה לי לשבת והתחילה לנסות למכור לי יבואן רשמי וכו', תוך שאני חוזר על ההבטחה שלי שלא אוציא יותר ממה שהקצבתי. תוך כדי אני נכנס לגוגל ומריץ את שם המקרר, להפתעתי מופיע לי אותו מקרר במחיר של 10,700 כולל הובלה ויבואן רשמי . חשוב לבדוק, לערוך סקר מחירים של מוצרים שהם זהים בכל החנויות. 

 

  1. מוצרי חשמל קטנים – כגון פלאפונים, שואבי אבק רובוטים וכו' . תמיד יש חבר שנוסע לרבי או לאילת. המחיר שם הרבה יותר זול . שימו לב. אגב, אילת זול יותר מאמזון!

 

כלל במוצרי חשמל: היות וזה משהו לשנים קדימה אפשר לעשות בתשלומים, שלא יפריע לתזרים החודשי.

 

השוואת שירותים

יש לכולנו שירותים שאנחנו משלמים עליהם בהוראת קבע, מידי חודש בחודשו , לדוגמא: ביטוח משכנתא, אינטרנט, שירותי סלולר , מינוים לעיתונים וכו' . כל מיני חיובים שאנחנו רואים בהם סוג של גזירת גורל. אבל זה לא באמת המצב .

רוצים לחסוך כסף ? תנסו את השיטה הזו . תתקשרו ותבדקו מה מציעים המתחרים, תגלו שלמנוים חדשים בחברה המתחרה יש הוזלה משמעותית, תחזרו לחברה שלכם ותבקשו להתנתק , פתאום תגלו שאפשר לקבל יותר זול. 

במידה ומדובר בשירות יחודי פשוט תתקשרו ותבקשו להתנתק, החברות משקיעות הרבה מאד כסף בשימור לקוחות, הם יעשו הכל כדי שתהיו מרוצים והעיקר תשארו לקוחות שלהם. 

השוואת השירותים יכולים לחסוך לכם אלפי שקלים בשנה. 

תחשבו שזה יכול לממן את החופשה הבאה שלכם. 

מאמרים נוספים

רגע לפני המעבר לווטסאפ,
נשמח אם תמלא את הפרטים: