*לנצח את מנהלי ההשקעות ולהרוויח יותר*
במשך שנים רבות ניסיתי את כל שיטות ההשקעה, הקשבתי להמלצות אנליסטים, קראתי דוחות ובדקתי מכפילי רווח של חברות גדולות וקטנות. עד ששיניתי אסטרטגיה והיום אני מנצח את מנהל ההשקעות ומרוויח יותר.
משקיעים רבים מעדיפים להשקיע את כספם דרך מנהלי השקעות, אלו רוכשים עבורם קרנות נאמנות השייכים לבתי השקעות שונים. הנטייה הטבעית שלנו היא להאמין שלגוף גדול ותיק ומיומן כמו מנהלי השקעות יש את הידע ויכולת להשיג תשואות שלא נצליח להשיג בעצמנו.
מחקרים רבים מוכיחים אחרת, לאחרונה התבצע מחקר מקיף שהתפרסם בוול סטרייט, בו ערכו השוואה בין התשואות של מדד S&P500 הפופולרי (המכונה 'סנופי') לבין תשואותיהן של אלפי קרנות נאמנות מנייתיות, לאורך 30 שנה.
מדד S&P500 נחשב למדד הפופולרי ביותר המשקף את שוויין של 500 החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארצות הברית. בינהם שמות של חברות שכולנו צרכנים שלהם: מייקרוסופט, גוגל , פייסבוק, סמסונג, טסלה ועוד.
המחקר מצא כי פחות מרבע ממנהלי ההשקעות הצליחו להכות את המדד, כלומר רבע ממנהלי ההשקעות עשו יותר רווח מאשר המדד עצמו, או במילים אחרות 75% ממנהלי ההשקעות הרוויחו ללקוחותיהם פחות מאשר ביצוע המדד. זאת לפני העמלות שהלקוחות ישלמו למנהלי התיקים. כידוע ניהול השקעות עולה הרבה כסף. עמלות קניה, מכירה ועמלות שמשלמים מידי חודש על ניהול התיק.
אחד ההסברים לממצאים אלו הוא הדחף של המנהלים בבתי ההשקעות לרכוש בלהט מניות לוהטות ולהיפטר מאלה המציגות תשואות פושרות. דחף זה מחייב את מנהלי ההשקעות למכור את המניות שנמצאות בירידה ולקנות את אלו שבעליה, או במילים אחרות – למכור בזול ולקנות ביוקר.
בנוסף, מנהלי ההשקעות נדרשים לברור ולבחור מספר מניות מצומצם על מנת להוכיח את היכולות האנליטיות שלהם בבחירת "הקלפים המנצחים" ולהצדיק את העמלות שהם גובים. בשל כך, הכמות הממוצעת של מניות בהן משקיעות קרנות הנאמנות הוא נמוך משמעותית מ-500 המניות במדד S&P500.
המדיניות הבררנית של מנהלי ההשקעות מהווה סיכון מכיוון שבטווח הארוך התשואה העיקרית מגיעה ממספר קטן מאד של מניות. ככל שמצמצמים את מספר המניות בהן משקיעים, הסיכוי להצליח ולהמר על מניות כאלו יורד. לעיתים כך נוצר הפסד משמעותי בתיק, המשקיעים בנינו יוכלו להצביע על מניית טבע כמניה שנחשבה למניית העם, מנהלי ההשקעות דבקו במניה וזו אכזבה פעם אחר פעם עד להפסד הגדול שלה לפני כשבע שנים.
כאשר אנו משקיעים בקניית קרן סל או קופת גמל להשקעה שמחקה את המדד המרכזי אז יש לנו סיכוי לקבע את הרווחים שלנו לאורך זמן. לדוגמא המשקיע שרכש את מדד הנאסדק בשנת 1991 ומחזיק בה עד היום יכול לראות תשואה של 2,800%, כלומר אם השקעתי שבמדד הנאסדק 100 אלף ש"ח לפני 30 שנה, נכון להיום יש ברשותי 2.7 מליון ₪ .
ההתמדה משתלמת, אם תזכרו קצת ב-30 שנה האחרונות היו את מלחמת המפרץ, משבר סאב 2000, משבר הבנקים הגדול ואת הדבר שכולנו לא נוכל לשכוח משבר הקורונה, בשנים הללו המדד ירד פלאים, הפחדנים בנינו רצו אל הבנקים ומשכו את הכסף ואלו שידעו לומר לעצמם שיהיה בסדר ראו איך אחרי מספר חודשים הבורסה עלתה ב-50%.
כפי שכתבתי בעבר, כשהייתי מנהל בבנק היום הכי קשה היה היום בו הבורסה היתה יורדת, המוני המשקיעים היו עולים אל הבנק למשוך את הכסף כדי להכניס אותו חזרה ביום שיזהו שהבורסה תקינה והרוויחה את כל מה שהם הפסידו בכך שיצאו מההשקעה.
בניגוד למנהלי ההשקעות, לנו כמשקיעים פרטים אין את המחויבות והצורך להוכיח דבר לאף אחד ויש לנו את החופש לקבל החלטות נקיות משיקולים זרים, ההחלטה שלנו מבוססת על דבר אחד, על השאיפה להרוויח כמה שיותר כסף, באמצעות התשואה הטובה ביותר.
עוד סיבה שאנחנו ננצח את מנהלי ההשקעות היא בגלל שכאשר נקנה את המדדים האלה ולא נתעסק בלקנות ולמכור כל הזמן, אנחנו נחסוך עמלות, נחסוך במס וכו' וכך נגדיל את ההון שלנו.
הדרך הבטוחה ביותר להעלות ברשת את המניות המצליחות ביותר הינה באמצעות השקעה בקרן מדד רחבה של כלל השוק. כגון מדד הסנופי או באמצעות קופת גמל להשקעה שמחקה את המדד.
הטיפים שלי להשקעה:
- הפכו למכווני חיסכון – השתדלו להפריש לחיסכון כל פעם שאתם יכולים, עם עדיפות להוראת קבע חודשית.
- הציבו יעדים לחסכון – הבינו את הצרכים שלכם, לאיזה מטרה אתם חוסכים, כמה שנים יש לכם לחסוך לשם מימוש המטרה ובהתאם לכך בחרו את אפיק ההשקעה.
- הבינו כי אתם עלולים לראות במשך הזמן ירידות, הכינו את עצמכם נפשית לראות ירידות.
- תתרווחו על הספה, אתם הולכים בע"ה להרוויח הרבה כסף והכי חשוב ללא סוכנים שיגזרו את הרווח שלכם.