המון אנשים מגיעים אלי עם שאלות של איך לחסוך?
לפעמים באמת יש דרכים לחסוך, אך הרבה פעמים לא ניתן לחסוך בכלל ולכן צריך לחשוב מה עוד אפשר לעשות כדי להגדיל את ההכנסות. אנסה לתת כמה כיוונים:
- תוספות שכר בעבודה – לבדוק האם השכר שלכם אכן תואם לכישורים שלכם, למשל אם יש קולגות שלכם שמרוויחים יותר – אין סיבה שלא לשוחח עם הבוס על העלאת השכר. אם בחברה שלכם מרוויחים פחות תבדקו אפשרות לעבור למקום אחר, תשקלו טוב את היתרונות והחסרונות לפני.
- מקורות הכנסה נוספים – כל אדם צריך לבדוק מהם הכישורים החבוים שלו. בדיקה במודעות דרושים וכדומה. לדוגמא אני מאוד רוצה לדעת אידיש, ויש לי במקרה שכן שיודע אידיש ויכול ללמד אותי – יש לו חתיכת מקצוע ביד!
שמעתי על כל כך הרבה דברים יצירתיים בשנים האחרונות, עיצוב פנים, שליחת סיפור לפני השינה לילדים למנוים. כתיבת גלויה אישית בנושאים מסוימים לילדים, לימוד כלי נגינה וכו'
לדוגמא : חבר שלי עבד כמאבטח, כל הזמן הוא שבר את הראש איך הוא יצליח לפרוץ החוצה , יום אחד הוא התייעץ עם חבר אחר, החבר אמר לו אתה טוב בערבית, תתחיל לתת שיעורים פרטים, הוא החליט לקחת את זה צעד אחד קדימה, פתח קבוצת וואטסאפ של לימוד מילה בערבית, כל יום היה שולח מילה אחת בערבית, לאט לאט הוא פתח קבוצה ייעודית לרופאים, קבוצה לרוקחים, לאחיות וכו' משם הוא התחיל לעשות קורסים באינטרנט של ערבית מדוברת, היום יש לו בית ספר של קורסים לערבית . כל זה מרעיון קטן וחשיבה גדולה.
צריך לחשוב במה אנחנו טובים ולפתח את זה – ציור, פלסטלינה, הכנת מצגות, בנית ערבי גיבוש למורים וכו'
- גם עבודות קטנות הם תוספת הכנסה, תנסו לחשוב בגדול אבל תתחילו גם בקטן.
- פעם בשנה לטפל בהחזר המס – לצורך כך יש לשמור את כל הקבלות על התרומות וכן אם החלפנו עבודות או עבדנו בשני מקומות עבודה, לבדוק שהכל מוזן נכון בתלוש השכר, זה ממש כייף לקבל פעם בשנה שייק ממס הכנסה עם החזר על התרומות שתרמתם.
- תעבדו יום בחצי שנה בהורדת ההוצאות החודשיות לטובת תשתיות האינטרנט, הפלאפונים, מנוים למגזינים, ביטוחים, עמלות בנק וכו' לא תאמינו כמה אפשר לחסוך שם, יום אחד הרווחתי 150 שח בחודש על הדברים הקטנים האלו.
- תשכילו – לימודים זה כח, תפתחו גוגל תתענינו בתחומים אחרים, הרבה פעמים תמצאו דברים שאפשר להרוויח מהם הרבה כסף, לעמים על דרך ניתן לעשות המון חסד בדברים הללו, הדרכת הורים, יעוץ זוגי, עיצוב תכשיטים, בוררות וכו'.
שאתם בוחרים ללמוד, תחשבו על דברים שיש בהם עבודה אמיתית, שבהכשרה מסוימת שתעשו באמת תצליחו לקנות מקצוע מכניס ויציב .
מאידך, תבדקו את השוק לפני שאתם הולכים ללמוד, לדוגמא יש הרבה עבודות שיש בהם הבטחות לכסף אבל בפועל אחרי הלימודים אנשים מבינים שזה לא כזה קל להיות עצמאי ולהרויח כסף טוב כמו שבפרסומת מובטח לנו, לדוגמא : להיות מתווך יתכן שמרויחים כסף טוב, אבל שעות העבודה הרבות, הזמינות בכל רגע, התחרות בשוק, המויניטין להיכנס לשוק רווי וכו' האם זה מתאים לכל אחד , ממש לא. לכן 90% מהמוכשרים לא עובדים בזה,
עבדתי תקופה ארוכה כמרצה למקצועות כלכלים, 98% מהסטודנטים משלמים את הסכום לקורס ואח"כ מבינים שזה לא בשבילהם.
תבדקו טוב , תתיעצו עם אנשים שעובדים בתחום, תתקשרו לחברות שמעסיקים עובדים ותבינו מה השכר, מה הדרישות וכו' .
היום הרבה מהחברות דורשות מהעובד להיות עצמאי ואחראי לשכר של עצמו , צריך לשאול את עצמנו האם זה מתאים לנו?